14 December 2011

tAzkiRaH aSAr

Assalamualaikum :)

hey there peeps, lama tak update kan. ni adalah entry merepek yang bermakna. take it or leave it.
*baca dari bawah 

uu, panjangnya. haha.
ingat-mengingati amalan mulia :)
~unlimited love~

01 November 2011

hEy thERe NoVemBeR!

Assalamualaikum :)


dah november, dah nak akhir tahun, hujung minggu ni dah hari raya haji, dah nak muet writing test, dah nak masuk sem 2, dah year end sale!!! haha. 

happy november :)
~unlimited love~

28 October 2011

27 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 14

Assalamualaikum :)

Day 14 : 2 ways to win my heart

*ni kira kategori apa ni nak win-win my heart pulak ni, haih, lantaklah kan. hehe.

#1 bagi aku makan yes, saya memang suka makan, haha

#2 give me a hug sangat memerlukannya kalau aku tengah nangis, haha




**macam takde kaitan je ni. pandai-pandailah korang nak memenangi hatiku ini, ecewah. haha.

merepeks tu kan sebahagian dari diri ini, haha.
~unlimited love~

26 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 13

Assalamualaikum :)

Day 13 : 3 ways to make me cry

*bukti aku sekarang menjadi semakin perempuan, aku dah teramat sensitif sekarang ni, huhu

#1 bagi aku tengok atau baca cerita yang sedih

#2 marah aku betul-betul punya, bukan main-main

#3 lempang, sepak, terajang dan yang sewaktu dengannya gila ganas, haha


please don't make me cry,
~unlimited love`

25 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 12

Assalamualaikum :)

Day 12 : 4 bad things about me

#1 baran

#2 suka memendam rasa aka perahsia sometimes can be good and vice versa kan?

#3 malas tahap tak hengat bahaya betul kan, huhu

#4 suka bertangguh ni memang tak boleh nak cakap apa lah kan,heh


i am bad girl eyy? haha
~unlimited love~

24 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 11

Assalamualaikum :)

Day 11 : 5 good things about me

okay yang ni susah -_________________________-

#1 keje nak melepak je tapi result gempak ini orang yang cakap, bukan aku ye, takde la gempak mana =.=

#2 boleh diharap kalau nak buat keje

#3 garang ini adik aku yang kata =.=

#4 boleh drive hoho

#5 a very good listener

i'm not an angel

but i can be a good girl can i?
~unlimited love~

23 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 10

Assalamualaikum :)

Day 10 : 6 things I'll never do

#1 bunuh diri

#2 rampas laki orang

#3 taking drugs, smoking, drinking

#4 jadi pengemis

#5 jadi penyanyi haha

#6 send my parents to old folks home


merepeks jerr, haha
~unlimited love~

22 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 9

Assalamualaikum :)

Day 9 : 7 things I want to do

#1 travel around the world
akak aku dah sampai sini, aku?

#2 get big cars, big houses, RICH for short hehe

#3 exercise, jadi sihat tapi hampeh tak pernah buat, haha

#4 shopping, in other terms, apa aku nak semua boleh dapat perhaps :p

#5 habiskan study cepat-cepat tapi selagi aku otak aku mampu nak menanggung beban belajar aku nak amik pHd sebenarnye, hehe. insyaallah.

#6 jadi anak solehah hoho

#7 isteri mithali in the making haha


matlamat jangka masa panjang eyy? haha
~unlimited love~

21 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 8

Assalamualaikum :)

Day 8 : 8 things I've known for

*i actually do not have any idea on this, so i just going to merepek je lah kan, hehe. :p

#1 kuat merepek

#2 makan banyak tapi still kurus

#3 chill je even keje berlambak tak siap

#4 kawan aku cakap aku ni agak laser hehe

#5 banyak cakap tapi mak aku kata aku pendiam, haha

#6 suka jalan sorang-sorang seronok apa

#7 agak kasar hehe

#8 ada kamera tapi orang lain yang pegang kamera aku pelikkan, hehe


i  am me :)
~unlimited love~

20 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 7

Assalamualaikum :)

Day 7 : 9 things that makes me happy

#1 happy family :)

#2 health

#3 wealth

#4 good friends

#5 shopping

#6 enough sleep

#7 you :)

no comment, hehe.
~unlimited love~

19 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 6

Assalamualaikum :)

Day 6 : 10 things I do when I'm bored

#1 watch movies or television

#2 take a walk or drive

#3 surf the net

#4 call my friends

#5 listen to my mp3

#6 cook and then eat hehe

#7 shopping

#8 read novels

#9 update this blog :)

#10 sleep hoho


what do you do when you bored?
~unlimited love~

18 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 5

Assalamulaikum :)

Day 5 : 11 signs i'm not into someone

#1 i avoid you

#2 i don't answer your call

#3 i don't reply your text

#4 i make faces when somebody mention your name

#5 i used other route when i see you

#6 i don't like seeing your face

#7 i don't approve you in the facebook

#8 i pretend to like you, when we're in a big crowd, or when you start to talk to me

#9 i ignore you

#10 i reluctantly replying your sms or im

#11 i hate seeing you whether in real life or even in the facebook.


it has nothing to do with you laa :)
~unlimited love~

17 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 4

Assalamualaikum :)

Day 4 : 12 signs i'm into someone

#1 i always think about you.

#2 my heart beats faster whenever i see you.

#3 my heart beats even faster when you walk towards me.

#4 my heart beat faster than you could ever think of when you start to talk to me.

#5 i smile whenever i think of you.

#6 i always makes excuses to meet you.

#7 i'm always texting and calling you.


#8 i don't even look at other guys now that i have you.

#9 you are my priority.

#10 i get jealous when you mention other girls name.

#11 i keep tract of what do you do each day.

#12 i think of you when i'm typing this entry :)


so, what's your sign?
~unlimited love~

16 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 3

Assalamualaikum :)

Day 3 : 13 ways i break the ice

#1 perhatikan sekeliling. langkah ini sangat penting. untuk mencari mangsa. hoho.

#2 tetapkan hanya seorang sahaja mangsa. satu cukup ah kan. buat apa nak ramai-ramai =.=

#3 buat eye contact. bukan kelip mata laju-laju. tak memasal kau dilabel gedik. padan muka.

#4 senyum :)

#5 kalau ada respon, berjalan perlahan-lahan menuju sasaran. jangan nak kalut sangat lah.

#6 kalau dia menjauhi, melencong ke tempat lain. malu weyh! kalau dia stay tempat dia, teruskan perjalanan anda.

#7 bagi salam

#8 perkenalkan diri. contoh di sini.

#9 pastikan perbualan ini adalah dua hala, sebab kalau satu hala je boring gila kot.

#10 selang-selikan perbualan dengan jokes. jokes yang lawak la. tapi kalau tak pandai buat joke jangan buat. nanti free2 kene lempang. heh.

#11 pelbagaikan isu dalam perbualan, contohnya hobi, isu semasa dan yang sewaktu dengannya

#12 akhiri perbualan dengan meminta profile fb ataupun alamat emel. konon-konon nak keep in touch laa. 

#13 bagi salam dan blah.

"Sebahagian besar manusia yang berada dalam phone list aku, aku tak pernah cuba-cuba untuk meng-call atau pun meng-text mereka. And that is a fact." -amira hasrori-


*hendak lah diingatkan bahawa i write this entry, my way. 


i love to meet random people,
~unlimited love~

15 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 2

Assalamualaikum :)

Day 2 : 14 not so basic facts about me

#1 if u want to recognize me, i'm the tallest one among my friends. haha. saje je nak poyo :p

#2 currently i have two handphones.

#3 and yes, i'm using two network. eh? betul ke ni. maksudnye aku pakai dua line laa. hoho.

#4 bercita-cita untuk membeli phone baru. samsung galaxy ace, perhaps. hehe.


ada sesiapa yang bermurah hati nak derma kat aku? #winkwink

#5 tak berapa pandai masak.

#6 tapi lagi pandai masak dari adik aku. hoho.

#7 aku tak layan artis korea tapi aku layan drama korea.

#8 saiz baju aku s,m 34,36. sesiapa yang rasa nak bagi aku hadiah baju amat dialu-alukan :p

#9 saiz kasut pulak 6,7.

#10 makan gula-gula berangin macam mentos akan buat aku mengantuk dalam kelas. like seriously.

#11 aku pernah terlibat dalam kemalangan ataupun dalam bahasa omputehnya accident.

#12 aku tak suka makan yogurt dan kari ayam dan kari ikan juga.

#13 time sekolah dulu aku gelap gila sebab kene tunggu bas sekolah tengah panas. hampeh.

#14 aku still kurus walaupun makan banyak.

* rasa macam banyak je aku nak bebel. tapi takpelah. hoho.


can't wait for the next entry,
~unlimited love~


14 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 1

Assalamualaikum :)

and now i will start the 15 days challenge!

Day 1 : 15 basic facts about me

#1 nama penuh saya, eh, tak pelah. tak payah la tau nama penuh kan. panggil aku Amira je. hoho.

#2 saya dilahirkan pada tahun 1993. pandai-pandailah  kira umur aku berapa, heh.

#3 saya dilahir dan dibesarkan di Teluk Intan, Perak. sungguh pun begitu aku tak reti ye nak cakap perak macam dalam cerita hantu kak limah tu. harap maaf.

#4 tinggi paling latest 161cm kot. haha.

#5 tapi berat aku 41kg doe. sungguh lah tak normal. namun begitu aku sangat bahagia dengan diri aku ini. ayat tak boleh belah =.=

#6 now i'm studying at Uitm Puncak Alam in Foundation of Science. dalam bahasa melayu asasi sains. hehe.

#7 anak kedua dari tiga adik beradik

#8 saya orang Melayu. takde mix-mix. maaflah kerana mengecewakan anda semua ye :p

#9 reti cakap bahasa melayu dan bahasa inggeris sahaja.

#10 hobi saya ialah merepek dan merapu. kalau tak merepek dan merapu dalam satu hari saya jadi resah gelisah. hahaha.

#11 cita-cita saya konon-konon nak jadi pakar nutrisi. doakan saya ye.

#12 nombor telefon tak payah lah tahu kan.

#13 kalau nak tahu jugak sila contact menggunakan emel saya dan nyatakan 10 sebab kenapa saya harus bagi nombor saya kepada awak. heh.

#14 saya ada facebook, twitter dan of cousre blog. duhhh -.-

#15 saya takde formspring, tumbler dan lain-lain yang tidak diketahui kewujudannya. hehe.


* fine, takdelah basic sangat apa yang aku tulis ni kan. banyak sangat 15 tu. susah untuk aku tidak merapu. hehe.
** kalau perasan aku banyak guna kata ganti diri "saya" dalam entry ni. kenapa eah? aku pun tak tahu. hoho.


till then,
~unlimited love~

13 October 2011

15 dAys cHaLLengE

Assalamualaikum :)

hey there people!

semalam aku korek-korek gambar member kat facebook then aku jumpa gamba ni ;

source : macam menarik kan 

gambar ni aku jumpa kat profile classmate aku. so, memandangkan dah takde keje sangat dah ni, jadi aku pun bercadang nak buat lah. takdelah sunyi sepi je blog aku ni kan. hoho. well, at least for 15 days blog ni akan meriah la, dengan entry aku yang meraban la yang pastinya. hehe.

so, i'm looking forward to make these entry :)

till then,
 ~unlimited love~

05 October 2011

FriNge

Assalamualaikum :)

hey there peeps!

i don't really intend to make an entry these few days, but because of the boredom i buat jugakla kan. hehe. eww, apesal guna i ni, urgh.

sebenarnya aku masih berada di puncak alam ni ha. hadoyai. boring gila lah kot. pagi tadi ingat nak pergi sunway pyramid. tapi mengenangkan malas nak tunggu bas, pastu barang banyak tak kemas lagi, aku pun membatalkan hasrat nak pergi shopping beg kat sana. tunggu sem depan lah kalau nak shopping. baru best. ada year end sale kan. hehe.

ada lebih kurang beberapa ratus lagi dalam akaun aku. ingat nak shopping+beronggeng, tapi bila difikirkan balik, aku nak guna duit tu untuk buat spek, maka terbatal lah hasrat aku nak bershopping sakan. nasib tak pergi sunway tadi. fuhh. 

semalam aku potong rambut depan. potong sendiri je. tapi entah macam mana jadi tak sekata pulak. lantaklah kan. bukan ada orang nampak pun. huhu. kenapa nak potong? entah. saja-saja. bosan sebenarnya. haha. boleh pulak kan. sukati aku la. jeles pulak kau kan.

konon-konon nak style macam ni lah, hehe.

malam ni nak sambung packing lagi. dari tadi aku makan, tido pastu tengok movie. celah mana packingnya pun aku tak tahu lah. semua salah kawan aku. yang pergi bagi aku movie banyak-banyak apesal. kawan aku jugak yang salah, haha.

besok nak balik dah. yeah. kesian housemate aku tu. nanti kalau aku dah balik for sure dia akan tinggal sorang for almost two months. dua bulan kot. lama tu. jaga diri ye kak. saya balik dulu. hehe.

dah habis dah merepek. eh, korang baca sampai habis. bagus lah korang ni. haha. dah boleh tekan pangkah kat hujung kanan tu ha. hee. 

nak sambung tengok drama korea, hehe.
~unlimited love~

29 September 2011

tAk kEruAn

Assalamualaikum :)

hey there gang. what's up?

harini merupakan second last paper iaitu chemist. susah gila babeng wa cakap sama lu. dia punya soalan tak boleh nak belit lagi ke. berpinar aku tengok tau tak. @.@

next paper is on monday. 3 hari yang ada sila balun, tibai, bantai sepenuhnya ya. jangan nak main-main sangat lah. physics kot. nak mampuh? haha. takde lah mampus sangat kan. kehkehkeh.

carry marks macam hampeh. but highest is physics, peliks je. tutor aku ni pemurah sangatlah. bagus-bagus. kenapa tak semua tutor macam u, kan bagus kalau u jadi tutor i untuk semua subject. mesti carry marks i tinggi-tinggi tak pun dapat fullmarks je semua. tak gitu. haha. memang harapan lah kan. 

tapi serious lah wa cakap sama lu, exam kali ni aku dapat rasakan yang aku main je kejenya. bukan nak kata aku ni terror sampai takyah study pun takpe. kalau macam tu memang bahagialah aku dik ooi. entah lah. macam chemist, aku mana sentuh chapter yang dah masuk untuk test 2. konon-konon dah cukup revision lah untuk chapter tu, aku fokus chapter yang depan-depan je. ceh, takdelah fokus mana kan. 

rasa nak sepak-sepak kerusi orang depan pun ada tadi. sumpah sedih gila woo. aku tak tahulah what's into me, yang membuatkan aku takde mood nak belajar segala bagai. grr. geram tahu.

kene beli ubat rajin + mood untuk belajar. ada jual tak? eh, lupa nak bagitahu. aku start amik multivitamin semalam. untuk apa eah? entah aku pun tak ingat pharmacist tu cakap apa dekat aku. basically untuk melengkapkan segala macam vitamin yang tak cukup dalam badan aku ni ha. hoho. pastu, roomate aku cakap atuk dialah, ayah dia lah yang makan vitamin tu. and i was like WHAT?!! biar betul, ni ubat untuk orang-orang tua. cis cis. takpe-takpe. kita wait and see dulu, functional ke tak vitamin ni. ayat sedapkan hati sendiri, haha.

mama, abah, saya mintak maaf dulu ye kalau result tak memberangsangkan. huuu. ampunnn, tak sengaja. eh, boleh pulak. heh.

eh, aku rasa nak update sikit je, tengok-tengok tertaip banyak pulak. eleh, bukan ada orang baca pun kan. hoho. k lah. nak sambung buat kerja yang tertunggak.

tak tahu nak letak gambar apa. haha.

adios,
~unlimited love~

28 September 2011

woRdLesS wEdnEsdAy #7

Assalamualaikum :)

My so-not-wordless-wednesday :)
baca dari bawah ke atas, hehe.

random gila kan tweets aku. heh -_______________________-

motif? saja nak promote twitter aku, haha.
~unlimited love~

25 September 2011

tEMbikAi

Assalamualaikum :)

ayaq liur menitih o.O

tiba-tiba rasa nak makan tembikai.
awakkk, belikan boleh?

sesapa bermurah hati belanja la aku, hehe.
~unlimited love~

16 September 2011

hoW tO becoMe a hEArtLess pErson

Assalamualaikum :)

Hey there peeps!

I just wanted to answer a question from my dear friend, Izzatul Nazihah :)

Dear friend,

In your latest entry, you had asked how to be a so-called-heartless-person. In my opinion, there is no homo sapiens in this world born as heartless. They were only pretending to be one. A heartless person do cry also you know. But not in public. They either cried whenever they are alone or they don't cry at all. And just so you know, by not crying, it makes the heart ache more. Believe me, I knew how it felt.

There is no harm done if you cry, no harm if you be an emotional person because by having these emotion you proves that you are exactly a human. <<< what a weird sentence. well, never mind. haha.



So do cry. It can't kill people anyway :)

*Sorry, my English is not as good as yours.
**I guess that there is no correct or wrong answers to your question. And this was only my opinion.

Yours sincerely,
-amira hasrori-

14 September 2011

woRdLesS wEdnEsdAy #6

Assalamualaikum

i kinda felt like this today. don't know why.
i have to deal with this. fullstop.
~unlimited love~

uSaHa tAngGa kEjaYaaN

Assalamualaikum :)

hey there peeps!

lama gila tak update kan. malas sebenarnya. bukannya apa pun. bagi aku kalau nak update blog macam study jugak. kalau takde mood memang takkan sentuh laa. study pun kene ada mood ke? haha. aku tau aku memang teruk. sebab tu aku dah siap warning kawan-kawan aku awal-awal, kalau nampak aku tengah study jangan kacau hidup aku sebab bukan senang aku nak dapat mood study. kalau dah dikacau memang lama lagilah nak dapat moodnye.

harini last paper untuk test 2. biology. semalam aku tak tidur, bersengkang mata membaca segala notes yang ada, menghafal segala proses energy *sumpah banyak gila kott kalau result tak memberangsangkan aku tak tahu lah nak cakap apa. physics dengan chemist tak tahu lah nak komen apa. chemist maybe okay la, tapi physics, hurm, tawakal je lah eah. takpe, final aku redeem balik. hoyeah! azam baru semangat baru nampak.

but seriously aku dah terasa kehangatan exam final. dengan segala study week bagai. dalam kelas, tidur je keje aku. jadi, haruslah aku pulun, bantai dan tibai study week ni dengan sebaiknya. harap orang lain faham lah ye. kot-kot ajak keluar, aku tak nak. kalau keluar pun bawak notes bagai. lantaklah orang lain nak cakap aku ni gila study ke, tak sayang kawan ke. aku dah tak kisah dah. yang aku tahu, aku tak nak buang masa dah. aku nak study hard core punye untuk final ni.*ceh, dah nak final baru sedar diri haha. 

oh ye. aja ada ajak aku pergi mid besok. bukan tak nak. tapi aku dah plan dulu dengan kawan-kawan aku kat sini nak keluar besok. tapi somehow postpone hari sabtu pulak. hari ahad pun konon-konon nak keluar jugak. dah tu bila aku nak studynye kalau asyik keluar je. hadoyy. so, dengan ini aku berjanji akan menggunakan study week aku dengan men'study'kan diri dan tidak berfoya-foya. kalau tak tidur dua tiga hari pun takpe kot rasanya. sebab takde kelas. 

tadi pun lepas test, balik bilik terus tidur. dua tiga hari ni aku nak mengamalkan tidur dua tiga jam jelah. petang pun aku makruhkan diri aku untuk tidur. yeah. tolonglah support aku okay :)

eyebags =.= 

p/s: no more playing. it's work time! yeah!

harap result aku cemerlang lah hendaknya,
~unlimited love~

08 September 2011

sELamaT 8bELas kAwAn!! (#2)

Assalamualaikum :)

Hey there people!

Lama dah tak buat entry baru kan. Hehe. Malas+takde idea. Macam ni lah jadinya. Hehe. Oh ya, semalam (7 Sept) merupakan birthday Encik Shahadat Sharafi. Happy birthday you!! Haha. Sorry takde hadiah. Heee.

Anyway aku tak tau nak tulis apa kat sini, just nak letak gambar-gambar masa kitorang celebrate birthday Miss Syirrin, 28 Ogos yang lalu. 

the birthday girl!!

choclate indulgence, yummy :)

alolo cuweeet shangat. haha.


siram jangan tak siram. haha.

perhatikan betul-betul
mole : nak potong handphone
aja : minum sos dalam jug
sengal =.=

haruslah ada gambar aku kan :p

notakakitangan : first time terasa macam dewasa sangat. aku tahu takde kaitan. so what? haha.

saya tahu saya comel, hahaha :D
~unlimited love~

29 August 2011

sELaMat hAri RayA

Assalamualaikum :)


Just wanna wish all muslims out there
Happy Eid-ul Fitr
and
Happy Independence Day 

p/s : ini aku ambik dari sini. thanks Ayeem Ayam. 
tahun ni raya lebih bermakna buatku dengan kehadiranmu :)
~unlimited love~

27 August 2011

i'M goiNg HomE!!

Assalamualaikum :)

Hey there peeps!


Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hatiku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata


Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira


Balik kampung oh oh...(3X)
Hati girang
Oh oh ... balik kampung (3X)
Hati girang


Terbayang wajah-wajah yang kusayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

-Sudirman, Balik Kampung-

Tatkala korang baca entri aku ni aku dah dalam perjalanan menuju ke kampung halaman *ceh, kampung halaman lah sangat. haha. Wahhhh, mood nak balik kampung je harini. Akhirnya, aku akan balik rumah. Yeayyy!! Semalam rasa macam menyesal gila tak balik. Apahal la aku beli tiket lambat kan. Tapi takpe la. semua yang berlaku ada hikmahnya.

Harini hari jadi arwah Dzahier Haziq. Schoolmate aku, warga Nova-x. Even tak rapat mana dengan arwah, aku still terasa dengan kehilangan arwah. Pemergian arwah yang tidak disangka-sangka amat mengejutkan seluruh Nova-x. Al-Fatihah buat arwah Dzahier Haziq. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.


kredit : gugle


p/s : Doakan perjalanan aku selamat pergi dan selamat sampai ye.


Kalau naik kenderaan bergerak mesti rasa pening, urghh.
~unlimited love~

26 August 2011

hoW i wiSh i couLD fLy

Assalamualaikum :)

hey there people!

mesti semua dah selamat sampai ke pangkuan keluarga yang tercinta kan? aku? i'm still stuck in puncak alam. urgh, darn it. aku pun tak tahu kenapa aku pandai sangat beli tiket bas esok. menyesal tak sudah. and now i wish i could fly. kalau tak pun aku ada kenderaan sendiri. heh. memang harapan lah kan. *sigh.

kelmarin pergi berbuka puasa dekat mcD. pinjam moto akif. thanks bro. haha. bukan apa, dah muak sangat dengan makanan kat bazaar. selama hampir 4 bulan aku tak menyentuh motosikal *sebab konon-konon trauma tetiba gatal plak nak bawak kann. dah la kompom2 kene balik malam. bukan lah malam sangat, tapi gelap la kan. gelap tu kira malam lah. hehe. 

minggu ni memang aku tak lekat kat bilik. ada je destinasi aku berbuka. jumaat minggu lepas kat kenny rogers. hajat nak ke nando's tapi sebab dah full house, kenny pun boleh la. sabtu berbuka dekat raff. kira tak berbuka kat rumah jugak lah kan. ahad berbuka dekat secret recipe. isnin berbuka kat bilik. selasa kat pendeta plak. kelmarin dekat mcD. semalam dekat rumah. hari ni konon-konon nak berbuka nando's tapi tak jadi, so berbuka kat bilik je. besok berbuka kat rumah. yeay!! home sweet home. sumpah mood nak balik gila-gila dah ni. hadoyy. sabar ye. lagi berapa jam je lagi. heh.

teka lah mana satu kak long aku, hehe

urghh. can't wait for tomorrow. puasa kali ni aku tak berkesempatan lagi nak berbuka, sahur kat rumah. sedih lah. raya tahun ni kak long takde. lagi la sedih. semoga berbahagia lah kau kat sana ye. kemain lagi kau buat salam perantauan eah. ntah bila la turn aku eah. hurmm. ada rezeki nanti turn aku lah pulak kan. hee. 

buat semua sahabat dan handai :
SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN
AMPUN DAN MAAF DIMINTA
SEKIRANYA ADA TERSILAP BAHASA DAN TERSALAH KATA
SEMOGA BERBAHAGIA DI SAMPING SANAK DAN SAUDARA
DAN JUGA TIDAK LUPA
HATI-HATI DI JALAN RAYA :)

kredit : gugle


psstt, hulur-hulur sikit duit raya tu, hehe
~unlimited love~

23 August 2011

sELamaT 8bELas kAwAn!!

Assalamualaikum :)

kredit : gugle

just wanna wish HAPPY BIRTHDAY to my friends who were born in August,
may ALLAH bless all of you
have a happy birthday :D

Kamar Arief bin Kamar Azman (16th August)
Fatin Syahirah binti Awang Shapie (22nd August)
Izzatul Nazihah binti Yahya (23rd August)
my dear Syirrin Faldhira Haziq binti Mazlan (28th August)
my beloved Malaysia (31st August) *hehe

sorry guys, takde hadiah. hehe
~unlimited love~

20 August 2011

bEreHat sEbenTaR

Assalamualaikum :)

hey there people. how you're doin'? 

entry ni just nak mengumumkan kepada readers aku *itupun kalau ada yang bacalah. heh. yang bahawasanya there will be no more entry dalam masa beberapa bulan ni. kalau ada pun sangat jarang. sebab aku rasa it's about time for me to stop this lagha thing and focused on my study. "oh puh-leesss. typical reason lah woi." aku peduli hapa. typical ke tak ke, aku yang nak kene score study aku. bukan kau boleh tolong pun kalau aku fail kann. bukan kau boleh support aku kalau aku takleh nak further kann. opps. ter'emo' plak. haha. sorry. 

i'm just resting. not retiring.
anyway, somehow there will be new post for at least once a month. to keep track of what i'm doing, if you care lah kann. till then, chiaoo.

p/s : mungkin akan aktif berblogging selepas aku habis asasi. itupun kalau aku tak kerja dan dalam mood rajin. hehe.

i'll miss my blog :)
~unlimited love~

18 August 2011

nAk buAT kErja maLaS, tuLis entry RajiN puLak

Assalamualaikum :)

lately aku dapat rasakan yang my biological watch dah tak betul. i mean, kitaran tidur (sleep cycle) aku dah kacau bilau. even aku dah tidur 8 jam, *aku tidur awal semalam, sian awak kan, hehe but still ngantuk dalam kelas doe.

aktiviti dalam kelas
(konon-konon comel gune gambar baby, heh)
agak-agaknya ada manusia yang bubuh pil tidur kot dalam semua makanan aku. heh. 

lahanat mana letak pil tidur dalam makanan aku nii!!
gila ke minah ni, mengamuk tak tentu pasal. hoho. ada tips tak nak elakkan mengantuk dan fokus dalam kelas. dah 10 tahun aku belajar. macam-macam tips aku guna termasuklah makan gula-gula dan tampar kawan sebelah *haha, takde motif. still tak berkesan. macam mana ni. adoyyy.

meh la share tips dengan aku,
~unlimited love~

17 August 2011

oH sHit giLA!!

Assalamualaikum :)

muka aku ketat je sepanjang hari


semalam merupakan hari yang paling SHIT yang pernah aku tempuhi sepanjang prasejarah aku hidup. heh. hiperbola siot. nak tau kenapa? sebabnya, bangun pagi, gosok gigi, cuci muka terus mandi...erk. apa pasal nyanyi pulak ni. mereng dah aku. heh. pagi tu aku bangun takdela lambat sangat. standard ah orang kelas pukul 830 bangun pukul 730 kann. then, tunggu lift. tunggu lift tu ibarat menunggu bulan jatuh ke riba. bapak lama wa cakap sama lu. fine lah, lif pun sampai. masuk, tekan G, then turunnnn. dah elok je aku keluar blok nak membelok ke jalan besar *ecey, gaya cakap macam bawak kete, padahal jalan kaki je ponnn.

" alamak, lab coat! " ah, sudah. nak kene patah balik la ni gamak nye. tengok jam. hurm, ada masa lagi. maka, aku pun mengambil keputusan untuk patah balik ke bilik. on the way nak patah balik tu orang pandang aku semacam. lu apehal. gua ada kacau idup lu ka. takdak kan. heh. gaya cam nak cari pasal je kan. enough of all the drama. sambung cer. dah sampai bilik, kalut-kalut nak bukak pintu, " eh. laptop aku tak simpan lagi " hadoyai. bukak balik pintu. simpan laptop. tengok jam. hurm, kompom lambat dah ni. haiyok.

dah turun, pastu aku pun apalagi, memecut bagai nak rak. tapi tak leh nak pecut mana pun sebab langkah aku kecik plus aku pakai baju kurung haritu. tak sopan rasanya kalau nak berlari berkejaran pakai baju kurung. ye dak. dalam perjalanan nak pergi kampus, ada pulak dua ekor minah psycho belakang aku. "eh, kau tak boleh jalan lambat lagi ke? " , " dah lambat pun jalan lenggang kangkung lagi? "

SHIT gilaaa. memanglah diorang cakap sesama diorang je tapi kalau nak cakap tu tengok-tengok lah kiri kanan depan belakang duluu. tak perlu kot nak cakap kuat-kuat. bisik-bisik sudah. heh. kau berjaya meng'psycho' aku tahu??!! fuh, selamat lepas tu diorang ikut jalan lain, aku ikut jalan lain. lalu aku pun meneruskan perjalanan ku . dalam hati dah merangka-rangka ayat nak cakap apa kat madam nanti. urgh. nak cakap apa ni. opps, dah sampai. eh, madam keluarlah. sebelum aku nak masuk kelas tu madam dah keluar dulu. pheww. tak payah nak cakap apa. hoho. dengan penuh semangatnya aku pun bukak lah pintu kelas. tu.

aik, ape pasal sikit je orang ni. " err, harini ada test lagi eah " oh mannn. beribu kali SHIT. sepatutnya aku tak payah nak datang kelas pagi ni sebabnya ada group yang tak lepas lagi speaking test. hadoy. apela malang sungguh nasib aku ni. urghhh. awat la tak habaq awal-awal. kan ke sepatutnya aku boleh golek-golek lagi kat bilik. dua jam tuuu. aku nak buat apa ni. haiyok.

okaylah, malas nak membebel banyak lagi. banyak benda yang buat aku mencarut bagai nak rak. kurang dah pahala puasa aku. hello, aku puasa okay. meh sini aku senaraikan apa lagi yang buat aku mencarut semalam.

1. semua benda di atas
2. tak bawak lab report bio means kene balik bilik skali lagi *SHITTTT
3. lab tadi experiment cam hampeh. group macam takde kerjasama langsung. *chill~
4. ada quiz chemist *tak revise lagi
5. balik lambat. pkul7 baru sampai bazar. makanan dah tkde :(

nasib baik abang kat bazar tu nak masakkan char kuey tiow untuk aku. so, it made may day :)

banyak lagi mende yang berlaku sebenarnya tapi aku malas nak listkan lagi. hoho.

tido lagi bagus,
~unlimited love~

10 August 2011

woRdLesS wEdnEsdAy #4

Assalamualaikum :)

sumber : google

sahur dengan biskut hup seng,
~unlimited love~

sMiLe

Assalamualaikum :)

hey there people. dah sahur ke belum? eh, mestilah dah kann. apa? tak bangun sahur. isy3. kang lembik kang baru tau. haha.

pernah tak korang terfikir kalau ada someone ni senyum mesti dia nampak lagi cantik, lagi ramah. ni takk. masam je. nampak sombong tahu. aku ada jumpa sorang makhluk ALLAH ni. cantik, manis je aku rasa. tapi aku tak pernah nampak dia senyum. asyik masam je. aku assume dia seorang yang sombong. so people, if you want to make more friends, smile. it doesn't cost you any cents. even in Islam, you get rewarded if you smile.

so people, let's smile :)
source : google

p/s : hari ni birthday aku kalau ikut kalendar islam (10ramadhan) =)
smile doesn't hurt anyone,
~unlimited love~

09 August 2011

sAkiT tEkAk

Assalamualaikum :)

i had done my speaking test this morning. everything seems alrite. pheww~ not that i said everything is perfect, but it seems that my team manage to overcome our "nervous"ness and speak out our mind. not to mention the grammars and the-influent-ness. haha. mende aku merepek ni. korang layan jelah. konklusinya speaking test aku berjaya dijalankan dengan jayanya. although aku tak tau pun berapa markah aku. madam kata pass. okay la tu. janji tak fail. hoho.

baru-baru ni aku diserang penyakit sakit tekak. nak kata batuk tak jugak la. sakit tekak je. just kalau nak selesakan tekak ni aku kenelah buat-buat batuk. hoho. kadang-kadang sesak nafas jugak dibuatnya. bahaya, bahaya. hee. 

aku tak tau apa punca aku sakit tekak ni. sama ada sebab aku minum air watercooler atau aku asyik minum air sejuk je. tapii, bukan selalu pun aku nak minum-minum air sejuk ni. dalam bulan puasa ni, dua kali je aku beli air tau. haa. betapa jarangnya aku minum air sejuk. so, sekarang kau cita ngan aku, apa sebab aku sakit tekak ni haa.

kompom lah takde sapa nak jawab kan. haha. pergi klinik? memang tak laah. sejak bila pulak aku suka pergi klinik ni. takat sakit sikit-sikit. tak payah laa. aku demam panas tahun lepas pun tak pergi klinik. elok jee. ni pulak takat batuk sikit-sikit ni. tak payah kott. biarlah time raya nanti suara aku macam ella. takde lah orang kampung nak tanya aku banyak sangat soalan kann. hoho. licik sungguh anak mu ini, mama. hehe.

sumber : google

p/s : aku lebih rela batuk daripada selsema. kenapa? entah lah. hehe.

all the best bagi yang bakal menjalani speaking test :)
~unlimited love~

08 August 2011

mALam yAng kELiRu

Assalamualaikum :)

mesti semua dah kenyang kann. hoho. of course lah. maybe ada yang dah lapar balik dah kot. tadi time nak berbuka aku cam teringin nak minum air panas kan. bukan air panas yang plain takde perisa tu. aku bukan nak bunuh diri eah. ooh tidak. aku nak buat air laa. air 3in1 sudahh. bukan nak buat banyak pun. untuk sendiri minum je. dah tu, aku pun pegi la masak air. 

tunggu punya tunggu, konfiden dah air aku tu masak, aku pun tuang lah air dalam cawan. time tu dalam cawan dah ada dah serbuk 3in1 tu. ghupe-ghupenye air tak masak lagi. aarrgghhh!!! nightmare betul laahh. aku dah yakin betul yang aku dah tekan suis tadi. konpius betul. sudahnya aku masak balik lah air tu. air yang dalam cawan aku tu aku buang lah. takkan nak minum air paip kott. 

tu jelah yang aku nak merepek kan. haha. selamat malam. malam ni nak tido awal. besok ada speaking test pulokk. hadoyaaii. doakan aku ye :)

ada je manusia nak layan aku merepek kan, baguslah korang
~unlimited love~

06 August 2011

sEhaRi di kuALa LumPur

Assalamualaikum :)

hey guys. what's up? me? currently waiting for the bilal to azan maghrib. bahaha. hancus bi aku. ngeks. Selasa dah speaking test. terbaik wokk. anyway, bukan itu yang aku nak perkatakan di sini.

semalam aku pergi jalan tar dengan housemate aku. buat apa? lagi mau tanye ke. nak cari baju raya lah. ekeleh, baru puasa kelima dah sibuk nak cari baju raya. lu apahal?? nak cari gaduh sama gua?? waktang laaa. << erk, ini dialog dalaman. abaikan =.=

okay bebeh. nak cerita sama lu olang. semalam, pukul830 pagi lagi dah terpacak kat bus stand depan R2 tu. oh takk. lebih awal daripada itu. tak hengat lah pukul bape. lebih kurang laah. punyelah semangat. baguss anak mak. hehe, *bangga sekejap. tunggu punye tunggu punye tunggu *pergh lama gila aku tunggu, datang lah bas rapid kl yang dicintai *erk, lain macam je bunyi. lantokla. then dapat tempat duduk. bahagiaa. *pathetic gila dapat tempat duduk pun nak bahagia-bahagia. eii, jangan cari pasal dengan aku boleh takk. sukahati aku laa. huh. sampai syeksen2 tukar bas. bas u80. nak pegi kl sentral ni. dalam bas ni kene diri je. cian aku. huhu.

sampai kl sentral lebih kurang pukul11++. lama gila duk dalam bas. yelah, nak buat macam mana, puncak alam tu kan terpencil. sedih lah :(  then, keliru2 di tengah kl sentral tu, housemate aku kabut je. aku taakk. aku chill je. hehe. naik lrt pegi masjid jamek. turun kat situ. pi jalan2 kat masjid india. takde baju kurung banyak pun. pelik jugak aku. lambat benar setup kedainye pun. layan jelah. tak beli apa pun kat situ.

then naik lrt lagi pegi sogo. tengok2 kasut kat situ. murah. ada sale la katakan. aku tak beli pun. housemate aku yang beli. then solat zohor kat sogo pastu baru turun jalan tar. perghh. ni baru heaven nak cari baju. jalan sana, jalan sini. pusing sana pusing sini. jumpalah satu baju ni. aku berkenan sangat dengan corak dia. sekali takde saiz daa. yang ada pun size L. gila kau aku pakai L. kang jadi baju kelawar plak. hadoyy.

aku dah takde mood dah nak cari sebenarnya. dah penat gila babun dah ni. memandangkan aku yang nak beli baju, jadinya aku kene lah buat2 gagah. hoho. akhirnya main rembat je baju kurung manatah, tengok corak, layan jelah. size pun ada. so aku pun beli jelah. then cari shawl. dan kami menapak pulang ke pkns.

asar dulu kat sacc. niat di hati nak berbuka luar harini. hehe. kami membunuh masa (baca : kill the time) dengan berlegar-legar sekitar pkns tu dan di bazaar kat luar pkns. setelah membuat kajian, aku mendapati bahawa harga makanan kat luar was way MAHAL than dalam uitm. so, kawan2, marilah sama2 kita memanjatkan kesyukuran ke hadrat illahi kerana bagi kita harga makanan yang murah dalam uitm ni eah. hehe.

pastu makan kat kfc, aku makan yang latest punye. jeng jeng jeng

opp opp. lap ayaq liur tuu. haha :D

sedap sedap. baloi ah kott. haha. sebenarnya aku rasa mahal. tapi sebab dah lama tak makan kat kfc, so layann. then, maghrib kat pkns. surau dia besau weyh. baguih betul laahh. tak macam surau2 kat shopping complex yang lain. dah la terceruk, pastu kecik. hadoyy. dah penat sesat2 sume kami pun p la tunggu bas. lama siott je tunggu bas. sabar jelah. dekat pukul9 baru bas ada. fuhh. sampai kolej pukul10++ jugak lah. 

penat kan. haha. sumpah penat gilaaa. siang ahad tu asyik tidur je. qada kepenatan semalam punye pasal haha. dah. cukup la aku merepek. hehe.


till then, 
~unlimited love`

iKut-IkuTan

Assalamualaikum :)

selamat pagi :D haha. (entry ni ditaip selepas solat subuh, cita-cita tak nak tidur lepas subuh masih bertahan nampaknya, hehe)

seriously, baru2 ni aku amat menyampah kalau ada orang cakap UNTUNGLAAH. like, wattahel lah kan. rasa nak lempang laju2 pon ada jugak. sumpah menyampah. sape lah yang punya angkara memulakan ayat ni dulu. urgh. untunglah sana, untunglah sini. eww, i geli u. urgh. untunglaa kau .... (fill in the blank). aku rasa cam nak maki hamun+sepak terajang je. tak tau la kenapa aku menyampah sangat.

oh. itu je yang aku nak bebelkan. amaran keras : kalau terasa nak cakap perkataan tu tahan nafsu anda sebab nanti aku akan buat muka yang maha hebat yang pernah anda lihat. kalau nak cakap ngan member, pastikan anda berada lima meter radius dari saya.

sekian,

yang benar,
~unlimited love~


05 August 2011

timE puAsa Lah kaU nAk bUaT haL

*ini entry auto publish

Assalamualaikum :)

olla readers, heh. macam banyak sangat je readers aku. thanks la sebab sudi baca. haha. dah start nak merepek la ni. straight t00 the point jelah.

kalau nak tahu bulan puasa macam sekarang ni merupakan bulan yang baik untuk judge orang. yelah, syaitan nirrajim kan dah kene gari. so, segala tindak-tanduk manusia berdasarkan nafsu semata-mata. heh, ayat kemain. haha.

mengikut kajian yang telah dijalankan oleh prof madya fatin amirah *wink2 , nafsu itu lagi hebat dari syaitan. kenapa? berikutan dengan kajian yang telah dijalankan ke atas seorang koresponden *eh, betul ke aku eja? , beliau telah mendapati bahawa perbelanjaannya pada bulan puasa ini semakin bertambah. selalunya makanan yang dibeli pada setiap hari paling maksima pun 7hengget tapi semasa bulan puasa perbelanjaannya bertambah sehingga mencecah rm9. wow, banyak tu! jikalau dikira peratusnya hampir mencecah 30peratus. masyaALLAH. teruk betul.

namun begitu, setelah dikaji selidik dengan lebih mendalam, rupa-rupanya, bukan sahaja nafsu hebat koresponden tersebut yang mempengaruhi perbelanjaannya pada bulan ramadhan ini, nafsu para peniaga juga diambil kira. mereka telah dipengaruhi oleh nafsu mereka dan telah meletakkan harga makanan yang tidak standard dengan kedudukan kewangan para pelajar. di manakah rasa simpati mereka? padahal sepatutnya di bulan ramadhan al-mubarak ni lah harga makanan jatuh merundum sebab semua nak bersedekah. ah, masyarakat sekarang menganggap bahawa bersedakah itu layaknya dilakukan di masjid atau di kaki-kaki lima kepada para peminta sedekah. oh, tidak. anda salah sama sekali. bersedekah juga boleh dilakukan kepada saudara islam kita tidak kira yag muda, yang tua, yang miskin mahupun yang kaya. ah, bukan itu yang aku mahu ketengahkan di sini. kita sedang berbicara mengenai nafsu.

*let's change style of language, heh.

time bulan puasa ni jugak lah nafsu membuak-buak untuk ponteng ke kelas. seriously time tak puasa takde pun teringin nak ponteng. nafsu punye pasal lah ni. haih -.-

baru-baru ni kejadian buruk menimpa salah seorang classmate aku. barang dia kene curi. tak rasa pelik ke? kat block yang sama, ada laptop kene curi jugak. memanglah ada students yang careless, lupa nak masukkan dalam locker, kunci pintu bilik, but cleaner haruslah amanah kan. orang suruh masuk rumah bersihkan toilet je. yang memandai masuk bilik orang APAHAL? seriously, aku amat menyampah dengan sikap orang macam ni. patut la pun kau jadi cleaner je. tak berkat rupanya kerja kau tu. << ayat kejam petala ke lapan belas.

konklusinya, jaga nafsu, berkat ramadhan. ambillah peluang ini untuk bertaubat.

let's change now and istiqamah later
~unlimited love~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...