28 October 2011

27 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 14

Assalamualaikum :)

Day 14 : 2 ways to win my heart

*ni kira kategori apa ni nak win-win my heart pulak ni, haih, lantaklah kan. hehe.

#1 bagi aku makan yes, saya memang suka makan, haha

#2 give me a hug sangat memerlukannya kalau aku tengah nangis, haha




**macam takde kaitan je ni. pandai-pandailah korang nak memenangi hatiku ini, ecewah. haha.

merepeks tu kan sebahagian dari diri ini, haha.
~unlimited love~

26 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 13

Assalamualaikum :)

Day 13 : 3 ways to make me cry

*bukti aku sekarang menjadi semakin perempuan, aku dah teramat sensitif sekarang ni, huhu

#1 bagi aku tengok atau baca cerita yang sedih

#2 marah aku betul-betul punya, bukan main-main

#3 lempang, sepak, terajang dan yang sewaktu dengannya gila ganas, haha


please don't make me cry,
~unlimited love`

25 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 12

Assalamualaikum :)

Day 12 : 4 bad things about me

#1 baran

#2 suka memendam rasa aka perahsia sometimes can be good and vice versa kan?

#3 malas tahap tak hengat bahaya betul kan, huhu

#4 suka bertangguh ni memang tak boleh nak cakap apa lah kan,heh


i am bad girl eyy? haha
~unlimited love~

24 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 11

Assalamualaikum :)

Day 11 : 5 good things about me

okay yang ni susah -_________________________-

#1 keje nak melepak je tapi result gempak ini orang yang cakap, bukan aku ye, takde la gempak mana =.=

#2 boleh diharap kalau nak buat keje

#3 garang ini adik aku yang kata =.=

#4 boleh drive hoho

#5 a very good listener

i'm not an angel

but i can be a good girl can i?
~unlimited love~

23 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 10

Assalamualaikum :)

Day 10 : 6 things I'll never do

#1 bunuh diri

#2 rampas laki orang

#3 taking drugs, smoking, drinking

#4 jadi pengemis

#5 jadi penyanyi haha

#6 send my parents to old folks home


merepeks jerr, haha
~unlimited love~

22 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 9

Assalamualaikum :)

Day 9 : 7 things I want to do

#1 travel around the world
akak aku dah sampai sini, aku?

#2 get big cars, big houses, RICH for short hehe

#3 exercise, jadi sihat tapi hampeh tak pernah buat, haha

#4 shopping, in other terms, apa aku nak semua boleh dapat perhaps :p

#5 habiskan study cepat-cepat tapi selagi aku otak aku mampu nak menanggung beban belajar aku nak amik pHd sebenarnye, hehe. insyaallah.

#6 jadi anak solehah hoho

#7 isteri mithali in the making haha


matlamat jangka masa panjang eyy? haha
~unlimited love~

21 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 8

Assalamualaikum :)

Day 8 : 8 things I've known for

*i actually do not have any idea on this, so i just going to merepek je lah kan, hehe. :p

#1 kuat merepek

#2 makan banyak tapi still kurus

#3 chill je even keje berlambak tak siap

#4 kawan aku cakap aku ni agak laser hehe

#5 banyak cakap tapi mak aku kata aku pendiam, haha

#6 suka jalan sorang-sorang seronok apa

#7 agak kasar hehe

#8 ada kamera tapi orang lain yang pegang kamera aku pelikkan, hehe


i  am me :)
~unlimited love~

20 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 7

Assalamualaikum :)

Day 7 : 9 things that makes me happy

#1 happy family :)

#2 health

#3 wealth

#4 good friends

#5 shopping

#6 enough sleep

#7 you :)

no comment, hehe.
~unlimited love~

19 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 6

Assalamualaikum :)

Day 6 : 10 things I do when I'm bored

#1 watch movies or television

#2 take a walk or drive

#3 surf the net

#4 call my friends

#5 listen to my mp3

#6 cook and then eat hehe

#7 shopping

#8 read novels

#9 update this blog :)

#10 sleep hoho


what do you do when you bored?
~unlimited love~

18 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 5

Assalamulaikum :)

Day 5 : 11 signs i'm not into someone

#1 i avoid you

#2 i don't answer your call

#3 i don't reply your text

#4 i make faces when somebody mention your name

#5 i used other route when i see you

#6 i don't like seeing your face

#7 i don't approve you in the facebook

#8 i pretend to like you, when we're in a big crowd, or when you start to talk to me

#9 i ignore you

#10 i reluctantly replying your sms or im

#11 i hate seeing you whether in real life or even in the facebook.


it has nothing to do with you laa :)
~unlimited love~

17 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 4

Assalamualaikum :)

Day 4 : 12 signs i'm into someone

#1 i always think about you.

#2 my heart beats faster whenever i see you.

#3 my heart beats even faster when you walk towards me.

#4 my heart beat faster than you could ever think of when you start to talk to me.

#5 i smile whenever i think of you.

#6 i always makes excuses to meet you.

#7 i'm always texting and calling you.


#8 i don't even look at other guys now that i have you.

#9 you are my priority.

#10 i get jealous when you mention other girls name.

#11 i keep tract of what do you do each day.

#12 i think of you when i'm typing this entry :)


so, what's your sign?
~unlimited love~

16 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 3

Assalamualaikum :)

Day 3 : 13 ways i break the ice

#1 perhatikan sekeliling. langkah ini sangat penting. untuk mencari mangsa. hoho.

#2 tetapkan hanya seorang sahaja mangsa. satu cukup ah kan. buat apa nak ramai-ramai =.=

#3 buat eye contact. bukan kelip mata laju-laju. tak memasal kau dilabel gedik. padan muka.

#4 senyum :)

#5 kalau ada respon, berjalan perlahan-lahan menuju sasaran. jangan nak kalut sangat lah.

#6 kalau dia menjauhi, melencong ke tempat lain. malu weyh! kalau dia stay tempat dia, teruskan perjalanan anda.

#7 bagi salam

#8 perkenalkan diri. contoh di sini.

#9 pastikan perbualan ini adalah dua hala, sebab kalau satu hala je boring gila kot.

#10 selang-selikan perbualan dengan jokes. jokes yang lawak la. tapi kalau tak pandai buat joke jangan buat. nanti free2 kene lempang. heh.

#11 pelbagaikan isu dalam perbualan, contohnya hobi, isu semasa dan yang sewaktu dengannya

#12 akhiri perbualan dengan meminta profile fb ataupun alamat emel. konon-konon nak keep in touch laa. 

#13 bagi salam dan blah.

"Sebahagian besar manusia yang berada dalam phone list aku, aku tak pernah cuba-cuba untuk meng-call atau pun meng-text mereka. And that is a fact." -amira hasrori-


*hendak lah diingatkan bahawa i write this entry, my way. 


i love to meet random people,
~unlimited love~

15 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 2

Assalamualaikum :)

Day 2 : 14 not so basic facts about me

#1 if u want to recognize me, i'm the tallest one among my friends. haha. saje je nak poyo :p

#2 currently i have two handphones.

#3 and yes, i'm using two network. eh? betul ke ni. maksudnye aku pakai dua line laa. hoho.

#4 bercita-cita untuk membeli phone baru. samsung galaxy ace, perhaps. hehe.


ada sesiapa yang bermurah hati nak derma kat aku? #winkwink

#5 tak berapa pandai masak.

#6 tapi lagi pandai masak dari adik aku. hoho.

#7 aku tak layan artis korea tapi aku layan drama korea.

#8 saiz baju aku s,m 34,36. sesiapa yang rasa nak bagi aku hadiah baju amat dialu-alukan :p

#9 saiz kasut pulak 6,7.

#10 makan gula-gula berangin macam mentos akan buat aku mengantuk dalam kelas. like seriously.

#11 aku pernah terlibat dalam kemalangan ataupun dalam bahasa omputehnya accident.

#12 aku tak suka makan yogurt dan kari ayam dan kari ikan juga.

#13 time sekolah dulu aku gelap gila sebab kene tunggu bas sekolah tengah panas. hampeh.

#14 aku still kurus walaupun makan banyak.

* rasa macam banyak je aku nak bebel. tapi takpelah. hoho.


can't wait for the next entry,
~unlimited love~


14 October 2011

15 dAys cHaLLengE : dAy 1

Assalamualaikum :)

and now i will start the 15 days challenge!

Day 1 : 15 basic facts about me

#1 nama penuh saya, eh, tak pelah. tak payah la tau nama penuh kan. panggil aku Amira je. hoho.

#2 saya dilahirkan pada tahun 1993. pandai-pandailah  kira umur aku berapa, heh.

#3 saya dilahir dan dibesarkan di Teluk Intan, Perak. sungguh pun begitu aku tak reti ye nak cakap perak macam dalam cerita hantu kak limah tu. harap maaf.

#4 tinggi paling latest 161cm kot. haha.

#5 tapi berat aku 41kg doe. sungguh lah tak normal. namun begitu aku sangat bahagia dengan diri aku ini. ayat tak boleh belah =.=

#6 now i'm studying at Uitm Puncak Alam in Foundation of Science. dalam bahasa melayu asasi sains. hehe.

#7 anak kedua dari tiga adik beradik

#8 saya orang Melayu. takde mix-mix. maaflah kerana mengecewakan anda semua ye :p

#9 reti cakap bahasa melayu dan bahasa inggeris sahaja.

#10 hobi saya ialah merepek dan merapu. kalau tak merepek dan merapu dalam satu hari saya jadi resah gelisah. hahaha.

#11 cita-cita saya konon-konon nak jadi pakar nutrisi. doakan saya ye.

#12 nombor telefon tak payah lah tahu kan.

#13 kalau nak tahu jugak sila contact menggunakan emel saya dan nyatakan 10 sebab kenapa saya harus bagi nombor saya kepada awak. heh.

#14 saya ada facebook, twitter dan of cousre blog. duhhh -.-

#15 saya takde formspring, tumbler dan lain-lain yang tidak diketahui kewujudannya. hehe.


* fine, takdelah basic sangat apa yang aku tulis ni kan. banyak sangat 15 tu. susah untuk aku tidak merapu. hehe.
** kalau perasan aku banyak guna kata ganti diri "saya" dalam entry ni. kenapa eah? aku pun tak tahu. hoho.


till then,
~unlimited love~

13 October 2011

15 dAys cHaLLengE

Assalamualaikum :)

hey there people!

semalam aku korek-korek gambar member kat facebook then aku jumpa gamba ni ;

source : macam menarik kan 

gambar ni aku jumpa kat profile classmate aku. so, memandangkan dah takde keje sangat dah ni, jadi aku pun bercadang nak buat lah. takdelah sunyi sepi je blog aku ni kan. hoho. well, at least for 15 days blog ni akan meriah la, dengan entry aku yang meraban la yang pastinya. hehe.

so, i'm looking forward to make these entry :)

till then,
 ~unlimited love~

05 October 2011

FriNge

Assalamualaikum :)

hey there peeps!

i don't really intend to make an entry these few days, but because of the boredom i buat jugakla kan. hehe. eww, apesal guna i ni, urgh.

sebenarnya aku masih berada di puncak alam ni ha. hadoyai. boring gila lah kot. pagi tadi ingat nak pergi sunway pyramid. tapi mengenangkan malas nak tunggu bas, pastu barang banyak tak kemas lagi, aku pun membatalkan hasrat nak pergi shopping beg kat sana. tunggu sem depan lah kalau nak shopping. baru best. ada year end sale kan. hehe.

ada lebih kurang beberapa ratus lagi dalam akaun aku. ingat nak shopping+beronggeng, tapi bila difikirkan balik, aku nak guna duit tu untuk buat spek, maka terbatal lah hasrat aku nak bershopping sakan. nasib tak pergi sunway tadi. fuhh. 

semalam aku potong rambut depan. potong sendiri je. tapi entah macam mana jadi tak sekata pulak. lantaklah kan. bukan ada orang nampak pun. huhu. kenapa nak potong? entah. saja-saja. bosan sebenarnya. haha. boleh pulak kan. sukati aku la. jeles pulak kau kan.

konon-konon nak style macam ni lah, hehe.

malam ni nak sambung packing lagi. dari tadi aku makan, tido pastu tengok movie. celah mana packingnya pun aku tak tahu lah. semua salah kawan aku. yang pergi bagi aku movie banyak-banyak apesal. kawan aku jugak yang salah, haha.

besok nak balik dah. yeah. kesian housemate aku tu. nanti kalau aku dah balik for sure dia akan tinggal sorang for almost two months. dua bulan kot. lama tu. jaga diri ye kak. saya balik dulu. hehe.

dah habis dah merepek. eh, korang baca sampai habis. bagus lah korang ni. haha. dah boleh tekan pangkah kat hujung kanan tu ha. hee. 

nak sambung tengok drama korea, hehe.
~unlimited love~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...