31 December 2012

Say Goodbye To 2012

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Dah lamaaaaaaaa tak update. Wewiittt~ Currently dalam epic battle menentang final exam semester satu di Universiti Malaysia Terengganu. baca senafas, pheww So, harini adalah hari terakhir pada tahun dua ribu dua belas. Besok dah start tahun baru. Teruja, tak sabar, sedih pun ada. Kenapa? Sebab dah tak jadi budak belasan tahun. Tahun dua ribu tiga belas adalah tahun pertama nombor satu tu dah takde dalam umur aku. sobs sobs :'(

Tak nak umur dua puluh. Kenapa? Sebab semakin besar, semakin banyak tanggungjawab, semakin perlu matang, semakin perlu jadi baik. Sebab tu lah aku tak nak jadi umur dua puluh. Banyak sangat beban yang perlu dipikul. sigh Kan bagus kalau waktu tak berganjak dan aku masih kekal pada umur tujuh belas tahun. Waktu yang paling bahagia aku rasa walaupun kena menghadapi SPM. 

Tapi, semua tu dah dua tahun pun berlalu. Yang dah berlalu tetap akan berlalu. Tahun lalu seorang nova-x meninggal, tahun ni sensei meninggal, tahun depan? Siapa yang tahu, mungkin masa untuk aku? Sedih, perit semua ada walaupun dua orang tu tak rapat pun dengan aku, rasa kehilangan tu tetap ada. Ya, aku mengambil sikap, yang pergi takkan kembali, yang hidup teruskan dengan kehidupan sendiri.

Eh, apa sedih sedih ni. Isy, isy, isy. Takmo sedih sedih k? Cepatnya masa berlalu sedar-sedar besok dah dua ribu tiga belas. May two thousand thirteen is better than this year. InsyaALLAH aminn :D



i'm forever seventeen kayh :P
- amira_hasrori -


27 December 2012

UMT Care 4 Gaza

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Hello there people! How ya'll doing? I'm so not in the mood to study now. Don't know why. My brain feels like its already cracking with all the metabolism stuff. Not to include the alkane, alkene and alkyne. gahhhh So, to ease my brain from cracking, I am currently watching korean drama. hikhik

Oh, yesterday there was an event which is "UMT Care For Gaza". The person who gave speech talk to us how they can still go on with their live, smile and welcoming them [the volunteers], although they know that bullets are waiting for them. Watching pictures of them, videos, make me realize how strong they are. Wonder what its like if Malaysia was the target of the zionist. hurmmmm

Oh, the person also told us that Malaysia was once the target of the Israel Laknatullah. Have you heard the name of Henry Gurney. Yes, the school in Malacca for not-so-good student? Yes. He was actually the Operational Secretary of Israel. They plan to take over Malaysia and make Tanah Melayu as Palestine no 2. But they fail because of the Bintang Tiga. Yeah, I feel that we should thank Bintang Tiga for "saving" us from the Israel.

You think this is bullshit? Up to you to believe or not. Cause I'm sure they will do lots research before they confidently giving talk to people. No. I believe them 100 percent. Why the Israel want Palestine and Malaysia so bad? Cause our land is very strategic. If you want to go from west to east, you must pass through Malacca Coast. Must, there is no other way. Palestine is also very strategic, but I forgot which way is it.

He also said that the issues in Gaza is not only the issues of Arabic people, we too must concern of this problem because Palestine is the land, waqaf land for muslim people all around the world. Palestine is our land too. Many take lightly about the boycott issues too. Did you know, even the country that Islam is not their official religion take this issues seriously. Do you know why? Cause they have this humanity spirit inside of them. So, why can't you take this seriously. How could you donate to these company to buy bullets for our brothers and sisters who suffer in Palestine? This boycott issue is not a new thing. This is a sunnah from our Rasulullah s.a.w

I just want all of you to open your eyes and see what is happening in this world. Please always pray for our brothers and sisters in Palestine, and do take seriously on boycott issues. Also do donate whatever you can give to our brother and sister there, I'm begging you.

Free Gaza, Free Palestine

footnote : Sorry for the topsy-turby grammar.

care for gaza care for palestine
- amira_hasrori -

25 December 2012

UMT Dilanda Banjir

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Gara-gara hujan lebat tanpa henti selama tiga hari tiga malam, dengan ini saya mengistiharkan bahawa  penuntut warga UMT dilarang sama sekali untuk ke kawasan banjir kerana bahaya. Ditakuti ada ular di situ.

Okay. Announcement fail =.= Oh, yeah, ini betul-betul punya. Tarak tipu maaa. Yes, UMT banjir. Tak percaya? Tengok ni.



Agak teruk la banjir tu. Dikatakan sampai mencecah paras pinggang. Thank God banjir dekat kawasan pagar utama sampai simpang nak masuk hostel je. Nasib baik la jugak banjir tak sampai ke hostel. Ramai sebenarnya teruja dengan keadaan banjir ni. Yelah, masing-masing tak pernah merasa keadaan banjir kat kampung halaman kan. Ada jugak la yang sanggup meredah banjir nak show off kat facebook "Yay, kat sini banjir!" Kanak-kanak Ribena sungguh. #facepalmsekejap 

Anyways, hari ni dah reda sikit. Hujan pun sikit-sikit je. And now dah tak hujan dah pun, harap berlarutan la dua tiga hari akan datang. Baju aku pun tak kering-kering dari semalam. Jadi ini lah masanya untuk kita membasuh baju, yay! Plus harini dapat lunch free. Encik Hafiz buat buffet. For what? I don't really know. Datang makan sampai kenyang dan bungkus. Dapat la jimat duit makan sehari ni. hehehe Yelah, memandangkan hujan tak henti-henti disertakan dengan angin kencang, telah membuatkan suhu turun sehingga twenty degree celcius perhaps? Entah. Suhu yang begini telah menjadikan perut ku mengalami fenomena "selalu lapar" dan "sentiasa lapar". hikhik

Aku rasa dah lari jauh dari topik ni =.= Banjir. Hurmmm, kalau cakap pasal banjir, persediaan dari segi mental dan fizikal tu kena ada. Pastikan payung sentiasa bersama anda jika ingin keluar. Kalau ada raincoat lagi bagus. Double the protection. Duit tu keluarkan banyak-banyak sikit, sebabnya tempat yang banjir tu adalah perjalanan untuk ke ATM. Jadi, kalau dah tak banjir tu, sila cepat-cepat ke ATM dan keluarkan banyak banyak banyak. hehehehe Memandangkan sekarang adalah study week, jadi adalah dinasihatkan agar menjaga kesihatan. Jangan nak mengada main hujan dan air banjir. Kang kalau sakit tak boleh exam padan muka :P

Itu jelah pesanan dari pihak penaja. Doakan kami selamat di sini. #kbai

nota kaki : Rasa macam pelik pulak ayat dalam entry ni. Rasa macam buat laporan =.=

rain, rain go away. come again another day :)
- amira_hasrori -

23 December 2012

Plan Your Planner

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Dah nak akhir tahun wehhh!!!! I bet mesti ramai yang tercari-cari diari untuk tahun depan kan kan kan. angkat angkat kening So, I want to introduce to all of you drum roll please a planner! Yes, a planner! An easy way to plan your day ahead. Its really basic actually. Dengan adanya planner ni, ia akan memudahkan pengurusan harian dan mingguan dan bulanan dan tahunan anda! ayat kemain macam promoter gitu =.=

Haritu pi google google la planner ni, kekonon nak beli online jew. Planner tahun ni aku beli kat MPH. Memandangkan kat Kuala Terengganu yang indah permai ni takdok MPH, kat Teluk Intan pun takde MPH, jadi aku mengambil alternative lain untuk mendapatkan planner, iaitu dengan membuat planner sendiri.

tadaaaaa!!!! abaikan selotep senget =.=

this is what a planner looks like

Nak tahu tak macam mana aku buat planner ni? nak nak nak! Time aku google tu lah aku terjumpa link ni .[klik sini] Kat sini korang boleh la adjust nak planner kaler apa, bla bla bla. Pandai-pandai la nak hidup ye :P So, lepas ni tak payah la bazir duit nak beli planner sebab dah boleh buat sendiri :) Sangat menjimatkan duit poket anda. Kalau nak tahu, harga sebenar planner adalah sangat mahal. Yang aku beli kat MPH haritu pun dekat sepuluh hengget Malaysia even kecik cinonet. haihhh Jadi dah dapat free macam ni, why don't you grab it kan. Have fun planning your day ahead :D

Manusia yang gagal merancang sebenarnya telah merancang untuk gagal - Anonymous

Going to miss 2012 :'(
- amira_hasrori -

22 December 2012

RawR Family

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Aloha! Nampaknya agak susah nak mengekalkan momentum updating blog, here at UMT. lap peluh Well, here I am, updating this blog for those silent readers, eh, ada ke? hehe

Dah lama sebenarnya nak blog pasal Rawr Family, tapi tak berkesempatan kerana kesempitan waktu. Ni pun curi-curi masa untuk blogging. hikhik Masih tak terlambat rasanya kan. Dah alang-alang buat video pasal Rawr Family untuk assignment CSC, jadinya saya mengambil kesempatan lah untuk mengapdet pasal Rawr Family :D

video

Mesti ada yang tertanya-tanyakan. Kenapa Rawr? Nama Rawr ni sebenarnya diinspirasikan oleh tote bag aku yang ini

tadaaaaa!!!

Beg ni dah ada sejak zaman aku kat Palam lagi sebenarnya. Jadi dibawa ke sini. Geng aku kat sini teruja tengok beg ni, semua dok pakat "rawr!" "rawr!" je, pening kepala jugak mendengar =.= Kenapa family? Nak dijadikan cerita, time nak breakfast sesama kat kafe, ke lunch? kitorang duduk satu meja, pastu ada lah one of us gatal membagi title kat semua orang. Ada daddy, mummy, mummy muda, kak long, abang ngah, kak lang, kak chik aku lettew :) dan baby. Time tu kitorang baru ada lapan orang je. Sekarang dah tambah lagi dua, cukup la family kitorang jadi sepuluh. One happy family, at home :)

Nothing much to add on really. Semua dah ada kat video tu i believe. Sangat-sangat bersyukur dikurniakan keluarga baru kat UMT ni :)

nota kaki : Petang nanti ada grading untuk taekwando. (test untuk naik tali pinggang) Doakan aku berjaya ye :D

love rawr family :)
- amira_hasrori -


20 December 2012

20 . 12 . 2012

Asssalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Wahhhh! Cantik betul tarikh harini kan? eh, cakap sensorang pulak =.=

Short entry je ni. Harini buat kerja gila sikit. Petang tadi ada perjumpaan taekwando sebenarnya, dan di postpone. Memandangkan aku dah melaram macam apa je, walaupun nak pergi meeting je sebenarnya aku pun membuat suggestion untuk keluar makan sotong goreng tepung! Weehoo~

Adventure dimulakan dengan mencari kereta sewa. Lama jugak lah tunggu. Rupa-rupanya ramai jugak yang keluar petang-petang macam ni. Ingatkan orang yang nak buat kerja gila macam kami ni je yang buat macam ni. hehehe Alhamdulillah dapat jugak kereta sewa, viva auto. yeay! 

Then, kenalah isi minyak dulu kan, sebabnya minyak dah kelip-kelip dah. facepalm Perjalanan mengisi minyak je dah mengambil masa hampir setengah jam. Apedaaaa. Sebabnya GPS pun tak sure mana arah yang dituju. Adoy adoy Nasib baik sempat sampai ke stesen minyak sebelum minyak habis. Anyway, kitorang isi minyak lima hengget jew, still kelip kelip jugak minyak tu. haihhhh Eh, faham tak apa maksud minyak kelip-kelip tu? Ha, bagus bagus. Yang still tak faham tanya yang faham, yang faham bagitau yang tak faham okay :P

Sesat sekejap, then baru jumpa jalan kebenaran. hihihi Kedai tempat yang diorang makan haritu dah tutup, nasib baik ada kedai satu lagi tu. Bedal je la apa yang ada kan. Then kami order sotong goreng tepung 2 pinggan, keropok lekor satu pinggan, dan air kelapa for each of us. Memandangkan maghrib pun dah tiba, makanya kami mengambil keputusan untuk solat dulu sebelum menjamu selera. Surau ada, not bad la. Walaupun tak berapa nak best, tapi still bersih dan boleh la nak solat. Lepas tuuuuuuuuu, its makan time!!!

bon apetite~

yummmmy!!

Faqih gigih mengorek isi kelapa :P


Chibi chan and Nana chan :D

Mummy dan anak kesayangannya :P



Gambar aku mestila kena ada kan, hikhik

Kemudian, kami pun balik dengan girangnya. The end. Eh, tadi kata short entry kan? Maaf. hehehe :P

nota kaki : Lupa nak bagitau, pakcik tu bagi kitorang free keropok lekor dengan bebola, hikhik. Lagi satu, kedai ICT apetah tu, harga sotong dia sama macam kitorang beli tapi sikit gilaaa, menyesal beli kat situ.

nota kaki II : Yeah, aku beli dua sotong, hehehe :p

jalan jalan cari makan  yang extreme :D
- amira_hasrori -

19 December 2012

Taerobik

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Hai awak, awak dan awak kenyit mata

Dah seminggu lebih kot tak update blog. Mana pergi tah momentum menghapdet belog tetiap hari, aku pun tak tahu la. hewhewhew Apa-apa pun, one hectic week dah berlalu, and yet another to come. Like seriously korang kena tengok schedule aku untuk this month. Setiap minggu, ada je event. Bukan event sehari dua, berhari-hari kot. Haih, dah faham dah perasaan artis yang banyak sangat event sampai takde masa nak berehat. Aku la retis tu. hikhik

Anyhoots, Jumaat yang lalu dah berjaya present taerobik dengan jayanya in front of all taekwando members. Ada la jugak beberapa orang yang non-taekwando members come and join us petang tu. Tak sia-sia latihan setiap malam seminggu haritu. phewww, kesat peluh Banyak yang aku dapat semasa tempoh menguruskan taerobik ni. Aku dapat banyak kawan, dapat pengalaman jadi pengurus, dapat tingkatkan skill taekwando aku and many more. Terlalu banyak untuk di-describe tentang perasaan aku waktu ni. tears But hey, this will be kenangan yang manis macam madu buat kami semua. smile

thank you girls and guy :P

And then, aku terpilih untuk membuat persembahan taerobik pada malam penutup Minggu Kokurikulum, malam esoknya. Means, malam Sabtu la. Sir randomly pick members from various group dan gabungkan untuk buat persembahan malam tu. Jadi, kami kami yang terpilih ni hendaklah practice lagi untuk memastikan everything is smooth pada malam tersebut. Malam Jumaat tu, kami practice dari pukul 10 sampai la pukul 2 pagi. Penat gila kot!! Pagi esoknya ada practice lagi pukul 9, pukul 2 petang ada rehearsal. Everything went well sampai la tiba masanya.

Malam tu kitorang buat persembahan pembukaan. Meaning kitorang ni buat persembahan yang first la. Sebelum tu, semua dah berjalan dengan lancar. Papan pun semua pecah. Takde yang tak pecah. But then, bila nak start tu, music pula tak dengar. speaker atas je dengar Kitorang dah bagi signal dah kat technician yang kat atas tu suruh ulang lagu, tapi dia tak ulang pun. haihhh Maka, dengan hati yang pasrah, kitorang pun terpaksa la meneruskan je apa yang sepatutnya diteruskan. Dah smart kot kalau buat betul-betul dari awal. Takpela, takde rezeki la tu. Anyway, diorang tetap puji kitorang sebab buat persembahan yang magnificent! cewaaaahhh Alhamdulillah :)

Oh ya, lupa pulak nak bagitau pasal exam aku pagi Jumaat tu. All is well thanks to those yang sentiasa mendoakan kejayaan aku. you know who you are ;) InsyaALLAH dapat result yang membanggakan. hikhik

Tak boleh nak upload video malam tu, don't know why. sigh Oh, lagi satu, congrates to Maria Elena yang baru melangsungkan perkahwinannya pada 15 Disember 2012. I always adore her :) Hope to be just like you one day :P

here's their wedding teaser :D

This month is a hectic month, but really loves the memory within it.

cheers!
- amira_hasrori -

14 December 2012

Big Bad Wolf - Largest Book Sale!

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Hey there readers :D

I've found something interesting when I was blogwalking yesterday. Have u heard about the biggest book sale in Malaysia?


Here it is! Dengar cerita buku boleh dapat RM5-RM8 je! Arghh, malang betul sebab time ni tak balik cuti lagi. Kalau dah cuti confirm I pergi serang dulu MIECC tu! So, untuk budak-budak sekolah yang tengah cuti tu, inilah masa anda untuk beli buku murah-murah! Dah takde alasan dah untuk beli buku ye. Get your butt off from the television and internet and increase your vocab and imagination with books! Yes, books!

Just so you know, I am a bookworm. Kenapa lah dia tak buat time aku cuti. adoyyy Rugi bagi sesiapa yang lepaskan peluang ni. Rugi, tau tak, rugi! Jadi, sila lah pergi ye. Angkut buku banyak-banyak, then kasi free kat aku satu. hikhik

nak pergi :(
- amira_hasrori -

13 December 2012

Tersilap Langkah

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Hey there peeps!

Harini merupakan hari yang malang sungguh bagi aku. Eh, takde lah malang sangat. Macam ni ceritanya. Waktu kat lab computer siang tadi, kami diarahkan untuk buat video pakai Movie Maker. Tiga jam bertungkus lumus menyiapkan benda alah tu. Then, bila dah nak habis waktu, kalut lah nak copy dalam pendrive kan. Disebabkan kekalutan tu lah, aku terdelete movie yang dah hampir siap tu. arghhhh!!! Rasa bersalah gila kat team mate. huuuuu Takpe lah, this time biar aku yang buat. Tadi dah download dah software dia kat lappy. Petang-petang esok boleh lah buat ye :)

Oh ye, malam ni malam terakhir latihan taerobic. Besok petang dah kena present. Cuak kebebeh kot. Takpe-takpe. InsyaALLAH dengan practice yang cukup, besok kami akan present dengan jayanya. cewaaaaahh Pagi esok pulak ada test for Physical Chemistry. Baru je lepas call Puan Mama tadi. Tolong doakan "Fatin Amirah binti Mohammed Hasrori berjaya menjawab exam esok dengan jayanya, aminnn" hikhik Thanks sebab doakan ^.~

quotes for today :D

see u then,
- amira_hasrori -

12 December 2012

Happy 12 12 12 Everyone!!!

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Hey there silent readers! :D

Bangun je pagi-pagi, rasa macam lesu gila. Yelah, dengan jadual packed, training sampai pukul 12 malam, ye malam! Bilalah nak studynya ni hah. Haih, risau gila dengan test and exam yang just around the corner tu hah. haisy

Then sampai kelas tengok-tengok orang lain takde. Ghupanya kelas start pukul 830 der. dayuummm! Kalau tahu, boleh aku sambung tidur kat atas katil sesedap rasa barang sepuluh minit dua. hikhik Then, bila kelas dah start, mula-mula dengar lah lagi apa yang lecturer cakap, but then, ten minutes later, gua dah ada dalam alam lain dah hah. Ni lah masalahnya dengan biology sejak zaman gua belajar lagi. Asal bio je mesti mengantuk, tidur. Gua dengan bio ni memang bermasalah sejak azali lagi, that's why pointer tak naik-naik. Harapnya sem ni dapat lah buat perubahan ke arah kebaikan ye. Aminnnn :)

Masuk kelas TiTas, lecturer tersayang, sebut pasal tarikh harini. 12 December 2012. Baru gua sedar tarikh harini adalah tarikh yang begitu cantik sekali. Facepalm kejap sebab dah nak tengahari baru sedar tarikh harini. hehehe I bet mesti ramai yang kawin harini, then baby yang baru lahir harini pun mesti mak diorang happy sangat sebab tak payah susah payah nak ingat tarikh lahir anak diorang. hikhik, sesuka hati je buat conclusion 

Sebenarnya takde motif sangat pun nak update harini, just tengok tarikh harini sangat bersejarah, so I update lah. hikhik #kbai

quotes for today :D
motif gila ada hashtag =.=
- amira_hasrori -

10 December 2012

Baucer Buku

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Uhuk uhuk, pepagi lagi dah mengapdet belog kan. hikhik Sementara menunggu kelas yang pukul 11 tu, lebih baik isikan masa dengan perkara yang bermanfaat kannn. Eh, manfaat apa update blog, boleh meluahkan isi hati dan perasaan gituuu. 

Oh ya, dengar cerita baucer buku akan dapat tak lama lagi. Mungkin tahun depan baru dapat kot. Alah, tahun depan bukannya lama lagi. Ada lah dalam 21 hari lagi. hikhik Dengan aktiviti yang super banyak bulan ni, mungkin takkan terasa masa berlalu dengan begitu pantas. Nak tahu apa aktiviti aku bulan ni? Minggu ni, tiap-tiap malam ada practice taerobic  = taekwando + aerobic. Pastu Jumaat pagi ada exam, petang tu contest taerobic. Then, Ahad pun ada exam jugak. Next week, Friday ada exam theory taekwando, petang grading. Then next weeknya lagi, Khamis, Jumaat, Sabtu ada tournament pulak. Eh, aku tak lawan, aku jadi secretariat je. hewhewhew

ni baucer buku yang dapat awal tahun haritu. 
sumber : google

Eh, ni macam dah lari tajuk je ni. Tadi, ada orang post kat FB, kena sahkan details untuk baucer buku tu. Makanya, lepas kelas nanti, ramai-ramai la pergi serbu pejabat fakulti memasing nak sahkan details ye. Karang kalau tak pergi, pastu no ic salah, kan dah tak dapat baucer tu. RM250 tuu. Kan dah rugi. Sapa nak bagi free cenggitu je. eh? 

Sebenarnya aku tak tau point apa nak update blog harini. Sesaja je nak update blog, untuk mengekalkan momentum blogging aku ni hah. hehehe Ni ke entry yang ditunggu-tunggu tu? Eh, bukan. Yang tu kena tunggu hari lain. Kan dah kata, tak cukup resource lagi. Sabar ye.

Till then, bubye :)

All the best for your exam Mr. R!
- amira_hasrori -

09 December 2012

Hajat Tak Kesampaian

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Tak dapat nak update malam ni sebab tak cukup bahan. Nak update pasal apa? Tunggu.....


yang kuciwa
- amira_hasrori -

08 December 2012

Kita Senyum Lebar Lebar :)

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

Hey there peeps! Just a short entry I guess. Minggu ni dah try dah nak jadi seorang yang penyabar. Senyum je lebar-lebar. Tempuhi segala masalah dengan senyuman. I guess it work. kot InsyaALLAH akan jadi lebih penyabar di masa akan datang. Practice makes perfect y'olls.

But remember, sabar manusia itu ada hadnya. Kerana aku bukannya Tuhan yang Maha Penyabar, Maha Pemaaf dan Maha Penyayang. Jika aku hilang sabar, tolong maafkan aku, tolong ingatkan aku, tolong tunjukkan di mana silap aku, kerana aku seorang manusia, dan bukannya malaikat. Kita senyum lebar lebar okay :)


jom kita senyum lebar lebar :)
- amira_hasrori -

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...