05 January 2011

cERiterA ciNTa

pergh. penat siot arini. bz cket di tempat keje. stok baru da sampai so idop aku sekarang ney bz cket ah. malam2 minggu camni biasa lah rutin aku online ah. ape lagi. update sini sana. perut aku memang selalu je lapa time malam2 buta cam neyh. tak tau la kenape. penah jugak orang cakap kat aku. bila lah aku nak berisi cket kan. ntah. aku pon tatao. aku bahagia je camni. tak payah na kisah pasal berat badan. orang len sibuk nak diet lah hape lah. aku steady je nak makan ape yang aku suke. haha. rase bahagia je. wee~~

well disebabkan perut yang da menynyi lagu black metal aku pun menapak ah ke dapur. engat kan nasi goreng yang mama bli tadi ade lagi tapi. hurm. hampeh. da habes. sape yang telan aku pon tatao ah. cis. kebulur la aku malam ney. akhirnya aku membuat keputusan untuk membuat secawan milo. teringat time kat skola dulu. hari2 wat milo. water cooler or shoud i call it water killer tu da jadi best fren aku da. hari2 melawat dye. haha. and memandang kan da lame ta update blog plus dengan desakan seorang minah yang konon die hard fan blog aku ney maka di sini lah aku mengupdate blog dengan paksa rela. haih.


tadi time blog walking aku ternampak satu phrase ney
.

torn between two. who would you choose? the one that you love or the one that loves you.


sangat menarik sebab perkara ney da lame sebenarnye membelenggu otak dan fikiran aku. ecey. for the past few months kot. lame gak ar kan. macam dejavu je bile tengok ayat tu tadi sebab aku ade jugak tanye soalan ney kat beberapa rakan ku. soalan nye berbunyi begini ::


let say if sumone says dat he/she likes u but at the same time u like sumone else. wut will u do??
same kan. hurm. musykil tak?haha.

aku tanye soklan ney kat both boys and girls. nak tao pe jawapan dyorg??

girls jwb ::
beter trime je org yg ske kiter tu sebab nye tatao lagi org yg kite suke tu suke kite jugak kan.
pade aku dyorg ney tak confident ngn diri dyorg. they were afraid of rejection. kot la. pandangan aku je ney.

boys pulak cakap ::
reject je admire tu coz i hve sumone dat i like.
camtu ar lbey kurg. kirenye dyorg tak kan terima ar org yg propose tu. agak kasar tapi dyorg teguh pendirian. konon2 nye la. haha.

izzatul nazihah cakap ::
kenapa dicintai lagi best lagi mencintai?
opinion aku ;
...
lagi senang nak ajar diri sendiri syg orang lain daripada cuba ajar orang sayang kita..so,kita kena appreciate ble ada org syg kita. sbb tak smua org boleh syg kita tp kita boleh pujuk diri syg org..

whoaa. haha. pendapat dye memang lain dari yang lain. terharu aku bile membace nye. eheh.


jwpn aku ::
half part aku setuju dgn girls sebab hidup ni lebih senang untuk disayangi dari menyayangi.
the other half stuju dgn pendapat boys. betul jugak. tak kan kao nak terime kalo kau tade even secebis pon rase kat dye kan. tak fair ah pulak nanti.
tapi tul tak semua yang kita rancang nak buat jadi kenyataan kan. means even kite pakse diri untuk menyayangi orang itu tak semesti nye boleh kan. memang la tak senang dan tak impossible jugak. lambat laun kite akan sayang kat orang tu, tapi mule2 mesti kau akan rase terseksa giler. seyes aku cakap. eheh. tapi kalau nak try pon buleh. janji kau tak give up cepat ah.

conclusion : life is beautiful if u make it simple enough to live on. live well or live hell. we choose our own path. da susah sangat tak payah pilih due2. kalo nak pilih jugak try tuk ta kontek due2 dalam mase yang agak panjang cam seminggu, sebulan, setahun. kau lebih rindu siapa. siapa yang kau lebih perlukan. siapa yang kalau takde die kao tabley hidop. or kalau due2 da tak kontek kau or dyorg ta try pon nak keep on track how u've been living on, then they are just not worth for you. keep on moving forward. mane tao kau akan jumpe yang lebih baik. ALLAH lebih mengetahui ape yang terbaik untuk hambanya.
satu je aku nak pesan, fikir masak2 dulu, kasi goreng sampai hangus pon takpe then baru buat keputusan. jangan lah membuat keputusan dengan tergesa gesa. nanti menyesal tak sudah.merana wo wa cakap lu.

i love my life :)
~unlimited love~

4 comments:

Izzatulisme said...

whoaaa~ nama aku ada..pheewwiittt~
erm. tp btol la kan. tu opinion aku. but trust me , tak smua nasihat boleh digunapakai dalam semua keadaan. i mean,mcm physics. kau decide ikut keadaan. kalau keadaan mmbuatkan kau rasa nasihat boys are applicable,then proceed. same goes to others. tapi tu lah. kalau nak cuci tangan langsung,forget both. treat dua2 mcm kawan. maybe it hurts at first. but you know,time will do their part. healing day by day. and for all you know,kau dah manage utk lupakan sesuatu yg used to make you feel deeply in love.

just a piece of advice though.
mind it if kau rasa it is pretty cool! haha..

~unlimited love~ said...

yelah kau kan feymes. haruslah ade nama kau. haha.

tu la yang aku rsa. tak semua advice buley guna pkai. depends on ape yang kite rasa gak kan. and ye, apply cam physics. kasi modification sket then choose nasihat yang terbaek. cewah. tak sangke aku ape yang kite blaja boleh gune in life. gempak ar. haha.

and aku setuju sangat kalau jadikan due2 kawan. times heal the heart meyh. tak kisah la bape lame pon kan. and aku rase tu sangat adil tok semua. cam kau tak dapat aku, aku pon tak dapat kau, everyone msok zon bahagia. btol tak. and if da jodoh memang tak ke mana la kan.

amek kau. panjang berjela. haha. :D
btw thnx for ur advice tul really appreciate it. :)

Izzatulisme said...

yeay! aku sangat lah menyokong kau. bila dah sampai masa,kau dah manage utk lupakan dua2, trust me deeply. kau akan feel nothing more than just a friend dgn dua dua.

kau akan selesa dgn both. nothing more or less. hehe. so,nobody will get hurt. i mean,semua nya akan jadi sama.

and yeah,kalau ada jodoh ada la tu.
cepat dgn lmbt je.. hee~
haha..no biggie lah.

simply a frank point of view from a naive girl. hee~ =D

~unlimited love~ said...

tol. ayat kau tu macam aku suke due orang je. apela. ye. tak kan lari gunung dikejar. times heal the heart. aku setuju itu semua.

thnx again gal. u make me see the world from a different angle. hee.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...