09 March 2011

kELas maNdaRin

time aku dapat freecall aritu, aja ade cakap yang dia join satu kelas mandarin ni. aku pun macam excited gila la. nak jugak join kan. kelas dia setiap ari isnin pkul8 mlm. okay lah tu. aku bukan keje malam pun kan.

and tibalah hari isnin yang ditunggu-tunggu itu. perancangannya pergi aku tumpang aja, balik aja tumpang aku. okay. sett.

pastu setibanya aku di kelas itu, seorang rakan lama menyapa, ipah namanya.
weyh, mira. kau dah daftar belum? kalau tak nanti kau kene halau macam budak tadi tu.

aku pun apelagi. cuak kebebeh laah. gila tak cuak. kang tak pasal2 kene halau. takkan nak bertapa tunggu kat luar tu. dah la gelap semacam. pak guard pun maca scary je. adoyy. camne ni. aja pun tak tau kene daftar. aja!! apelaa. sumpah cuak gila la doe wa cakap sama lu.

jln penyelesaian yang aku nampak buat masa ni hanyalah dengan act cool. aku ngan aja apelagi, wat2 cool je lah. eleh cam tak bese kan. dan2 plak miss yang ajar tu buat ulang kaji then panggil sorang2 pegi depan explain amende ntah yang dia tulis tu. memang berabuk la aku nak faham. tambah dah lagi satu yang buat aku gelabah habis. naseb baik lah boleh skip turn. fuhh -.-

tapi aku rasalah kan, takde org yang perasan agak nya. miss tu pun cam cool je tengok aku. siap boleh panggil aku kat depan lagi tulis huruf amende ntah. aku pun, layaann. hehe.

boleh la sikit2 nak faham ape yang dia ajar. aku dah redha je malam tu. tak pasal2 dapat join kelas malam free kan. ohoh. cam sakai je. ngek betul. dan aku berjaya jugak mengharungi malam itu sehingga ke penghabisan. waaahh. hebat taak. hehehe.

pengajaran daripada cerita ini :: sekali sekala buat benda yang random best jugak. baru ade thrill dalam hidup. kan kan. :)


jom jom cakap mandarin :p
-unlimited love-

6 comments:

Nurul Farhanah said...

HAHA.miraaa.wo aii ni! ada pham ka?? haha.:)

~unlimited love~ said...

@nurul farhanah

ouh yang itu tak pegi kelas pon faham :)

syirrin mazlan said...

whoa!mira cakap cina..haha..kau amik kat mana ni?x kena bayar ke?

~unlimited love~ said...

aku amik kat kolej komuniti. sepatut bak kata aja 10hengget sebulan. tapi dah aku datang sekali tu je takde bayar ah. tanak aku datang dah. sumpah blurr gilaa kot.

Izzatulisme said...

fuyoh cakap cina bhai!
ni hao ma?
wo hen hao. xie xie..

haha

~unlimited love~ said...

@izzatulisme

bhahaha. sumpah kalau kau ade masa tu mesti kau nak gelak guling2 jugak punye. adoyy.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...