16 January 2011

aKu penDiam??!

pendiam ke aku?? haha. nak buat lawak je bile ade orang kate aku ni pendiam. memang tak ah. well bak kate omputih dont judge a book by its cover eah kak ooi. aku nie boleh dikategorikan dalam kategori yang banyak membebel gak ar. tapi ade mase2 nye lah. tade lah twenty four seven aku nak membebel kan.

tapi kadang2 diam tu lbey baik dari berkata kata kan. betul taak..?? aku pun rase aku nie pendiam jugak. haha. kadang2 kalau orang yang tak kenal aku mesti diorang cakap aku ni sombong or antisoc. wey tolonglah jangan buat persepsi cam tu. kenal aku dulu then baru kau talk eah. bukan antisoc, bukan jugak sombong, tapi aku rase aku juz lack of communication skill. dengar cam lawak je kan. tapi aku rase tu la hakikat nye. well ade jugak sebab2 yang kadang2 aku jadi diam. meh cnie aku bagitau beberapa keadaan yang akan membuatkan aku jadi diam.

1. bile takde mood. even aku dengan orang yang rapat pon memang tak bley nak bukak mulut bile aku rase tade mood.
2. bile di tempat baru.
3. dikelilingi dengan orang yang tidak dikenali ataupun kawan kepada kakak, adik, mak, dsb
4. bila aku dalam komuniti yang tak berapa nak kamceng.
5. bila aku nak tido.
6. bila aku nak fokus kat sumthing.
7. bila aku tenga tengok tv
8. bila aku mengadap lappy
9. bila aku tenga makan.
10. bila aku tenga blur.

banyak lagi tapi aku bagi sploh je ar eah. hee. sumtimes aku bising jugak. bile aku dengan orang yang aku selesa aku akan bising. so dude. kalu aku bising2 tiap kali aku jumpa kau makne nye aku selesa ngan kau eah. harap maklum.

kadang2 aku ade rase jugak yang aku ney terlampau banyak cakap and kadang2 bahasa yang terkeluar dari mulut aku ney agak kasar. takot jugak kalau ade orang yang benci aku sebab mulut aku yang agak laser ney kan. pernah jugak aku tanye rakan2, patut kah aku berubah ke arah yang lebih sopan? diorang cakap, naaah. dont ever change la wey. kau jadi la diri sendiri. lbey kurang camtu la ayat nye. fine. aku juz go wit the flow then. hee. nanti bila aku grow older and more mature aku mesti berubah la kan. aku juz harap tak terlambat sangat la kalau nak berubah kan.

sorry for the rudeness guys.
~unlimited love~

2 comments:

xperia;) said...

as long as kte jd diri kte sndri :), follow my blog!

~unlimited love~ said...

hurm. btol2. thnx btw. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...