05 February 2011

wiLL u mArRy mE?


sakai je doe. baru abes skola da gatai no. eh, takde la. bak kata mat jenin, kita haruslah berpandangan jauh ke hadapan. cey.

oh, aritu time melepak kat tempat keje (time tu boss takde and customer pon takde). terkeluarlah isu ini. isu kahwin la. sembang punya sembang maka aku pun mengeluarkan statement ini.

aku rasa nanti mesti aku kawen ngn kawan aku je. apesal pulak? yela. sebab aku rasa cam tak best je kalau kawan ngan orang tu just untuk jadikan dia gf/bf. aku berangan cam aku kawan ngan orang tu. takde feeling ape2 pon. tapi tibe2 orang tu datang kat rumah aku untuk meminang. ahaha. memang mat jenin btol lah.

tapi betul lah. best kot. bercinta lepas kawen la best. orang kata kalau kau bercinta lama2 n kawen mesti bnyak gaduh atau tak lama perkahwinan tu. sebab kau ingat time bercinta dulu kau rasa kau dah tahu semua benda pasal dia, tapi dah kawin lain pulak perangai dia. ye la, kan time bercinta mesti la cover2 sikit kan. nak nampak macho, cantik, baik dan sebagainya. tu orang kata lah. bukan aku yang kata hehe.

dan kalau berkahwin selepas bercinta, mesti bahagia je. memang la mula2 takde perasaan cinta ke hape, tapi as time goes by, mesti rasa tu akan timbul jugak kan. ye la. kalau hari2 da tengok muka orang yang sama. takkan la takde rasa ape2 kot. hehe. geli je.

tapi, mak aku kata dia tak nak carikan untuk aku. dia suruh aku cari sendiri je. hu. macam mana kalau aku tak dapat cari sendiri. dan aku memang fail kalau bab2 macam ni. yela. susah nak memahami diri aku ni. dan susah la orang nak mendekati aku. hoho.


nota kaki :: sumpah ini da merepek tahap dewa langit kesebelas da ni. haih -.-'

aku harap perkahwinan aku bahagia. hehe.
~unlimited love~

6 comments:

Izzatulisme said...

ahahaha..gila ar mira! da ckp pasal kawen! tp kalau ko da tringin benor,da boleh da. umur da ckup da! haha

x3,dayana said...

tp an, kte ade knal parents kwn kte yg knal sjak form 4, then besar d0rg kawen, sweet, ahaha

~unlimited love~ said...

@izzatulisme

weyh umo aku belom cukup lagi laaaahh. itu lah yang dikatakan berpandangan jauh. hoho :)

~unlimited love~ said...

@x3,dayana

itu boleh dikatakan bak kata org tua2, kalau dah jodoh tak ke mana. anyway, soal jodoh ni semua memang dalam tangan tuhan. redha je lah. :)

Nurul Farhanah said...

woah mira! hang gatai no! kate org..hahaha

~unlimited love~ said...

kau pon gatal jugak laaaah :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...