12 April 2011

eNciK tEriMa kAsiH dan ciK sAmA-saMa

haritu ada sorang makcik ni datang kedai bawak anak dia. pergh. dah la encem. tough plak tu. cair doe. hehe. ingatkan datang nak beli barang ke ape ke, rupe2nye nak pinjam pen. haila. -.-" wat suspen la mkck ooi!!

okay dah lari topik. muka agak brutal la. dia isi borang untuk bank rakyat yang kat depan kedai aku tu ha. ntah hape benda ntah. sejak akhir2 ni aku tengok ramai benar orang datang situ. hurmm. musykil2. sambil isi borang tu dia merungut2 kat mak dia. buang mase je katanya buat mende2 sume ni. cam agak bengang gak la ngan mak dia. tp lepas dia habis isi borang tu dan nak pulangkan balik pen, dia ucap terima kasih :) sweet je kan. hee.

okay. ni bukan cerita aku sebenarnya. ni cerita hazimah sebab time tu aku kat belakang. hehe. berbalik kepada topik yang sepatutnye dibincangkan, kenapa eah agak2nya aku membuat perbandingan yang sebegitu rupa. maksud aku kenapa ENCIK TERIMA KASIH dan CIK SAMA-SAMA? fikirlah. fikirlah.

sebab aku rasa TERIMA KASIH ni agak selalu kita dengar, macam lelaki yang selalu dok swit2 perempuan kat tepi jalan tu ha. kan selalu tu. SAMA-SAMA plak agak jarang kita dengar, macam perempuan yang malu2 kucing time laki dok swit2 diorang. betul tak. haha. tu ape yang aku rasa laa. diulangi. tu hanyalah pendapat aku ye adik2. :p

selalunya kalau orang cakap TERIMA KASIH korang cakap SAMA-SAMA tak? mesti jarang GILAA kan. kan. ye. aku tau sangat sebab aku pun jarang jugak nak cakap SAMA-SAMA ni. kadang2 senyum je. ada masanya aku tak cakap ape pun. lagi buat muka blur ade la. hehe. maaf ye kalo kot2 aku ade terbuat kat korang. bukan sengaja. dah muka aku memang blur nak wat camne kann. hehe.

pernah rasa tak perasaan kalau kau ucap TERIMA KASIH but then orang tu tak cakap ape2 pun. senyum pun tak. boleh plak orang tu buat muka blur macam yang aku slalu buat *hehe. ape perasaan anda pada saat dan ketika itu. ada orang yang tak kisah, tapi macam mane kalau time tu korang agak sensitif dan desperate sangat nak dengar orang cakap SAMA-SAMA. ha. ape lu rase. okay mesti bengang gila kan. camtu la orang lain rasa bila korang tak nak ucap SAMA-SAMA. ada faham.

maka, dapat dikonklusikan di sini bahawa, saya ingin menyeru kepada orang ramai agar jangan memisahkan hubungan di antara ENCIK TERIMA KASIH dengan CIK SAMA-SAMA. dalam bahasa yang lebih mudah difahami, kalau orang cakap TERIMA KASIH kau cakap la SAMA-SAMA. ade faham.. bgus. sejuk perut mak mengandung, eheh.



sekian, terima kasih :)
~unlimited love~

6 comments:

Nurul Farhanah said...

ye ye. betol betol. tepat tepat. bagus bagus. memang memang. rasa rasa. macam macam. nak nak. lempang lempang. org org. itu itu. (: ngeeeee

~unlimited love~ said...

@nurul farhanah

aku pun ada rasa nak lempang kau gak.

nikman malek said...

susah nak bce la blog nih...
pink all over the place....sakit mate nak bce.haha

Nurul Farhanah said...

kite suka profile pic blog andaa. (:

~unlimited love~ said...

@nikman malek

eah. susah eah. heee. sory :)

~unlimited love~ said...

@nurul farhanah

yeah! saya pun suka jugakkk!! :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...