11 April 2013

Pertengahan April

Assalamualaikum :)
Walaikumussalam.

As I've mentioned on the previous post, March is a very very hectic month. Assignments, tests, lab reports and also quizzes. But, alhamdulillah, dengan izin Allah s.w.t., I can pass through March without any difficulties. Kalau ada kesusahan pun, dah tentu ianya ujian daripada Allah s.w.t. bukan?

Bulan Mac juga merupakan bulan di mana umur dah menjangkau dua puluh tahun. Dah tua dah. sobs sobs Umur dah meningkat jadi perlu matangkan diri dan perbaiki diri. Jangan dah tua kerepot nanti baru terhegeh-hegeh nak pergi masjid belajar mengaji. #eh

Thanks for the wishes, thanks for the presents; especially to Rawr Family. Thanks a lot guys. Love you guys so very the much. hikhik

the presents :)

Bulan Mac jugak merupakan bulan yang memeningkan kepala hotak dengan rumah sewanya. Yelah, bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan. Tapi dalam kes kitorang ni sediakan rumah sewa sebelum kena halau dari hostel. Ha, lebih kurang macam tu lah. Sem depan kebarangkalian nak dapat hostel adalah sangat tipis. Maka, nak tak nak kena lah prepare, cari rumah sewa sebelum dihalau dari hostel. Kenapa cari awal-awal? Sebabnya, sementara belum busy betul-betul dengan assignment bagai, so, kitorang mem-busy-kan diri dulu dengan cari rumah sewa. Alhamdulillah dah dapat dah rumah sewa. Not bad la, walaupun kena berhimpit ramai-ramai. Double decker pulak tu. Takpe lah. Janji dapat rumah sewa yang sewanya affordable.

Entry yang sebelum ni aku ada mention about Taekwando Pantai kan. Ha, memang best la dapat tengok budak-budak kecik lawan. Nampak je kecik, tapi ligat jugak la time sparring tu. Even penat dan hitam sebab sunburn =.= tapi still best sebab dapat pengalaman baru, dan tengok budak-budak kecik lawan. hehehe

video
kid sparring

Waktu rehearsal haritu, kitorang tengah dengar la radio Hot.Fm Terengganu. Kebetulan Team Rovers eh, betul ke? dia datang Pantai Baru Buruk. Kitorang pun apa lagi, turun je dari bas terus serbu tempat deejay tu semua. Jawab soalan simple-simple, dapat lah goodies ni.

terima kasih hot.fm terengganu. lain kali bagi hadiah lagi eah. hehe.

Dah dua kali dah aku pergi pasar malam khamis yang dekat dengan unisza tu. Kitorang selalu naik van sekolah tu. Lima posen je. Boleh je kalau nak jalan kaki. Tapi, malas ah. Nak save energy kekononnya. hahaha Ada pakcik ni jual nasi kerabu sedap sangat. Addicted kot. Nanti nak beli lagi lah. Malam tu kitorang nampak sunset cantik sangat dari bilik kitorang. 

subhanallah, cantiknya >.<

Cuti mid sem kali ni, first time aku balik sensorang. Agak cuak jugak la, sebab tak pernah lagi naik bas sorang-sorang dalam jarak yang jauh macam ni ha. Bayangkan Terengganu - Bidor. Jauh wehh. Dah la lalu KL bagai. Memang menambahkan jarak perjalanan la. Tapi Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar walaupun terpaksa mengharungi lebih 12 jam baru nak sampai rumah. phewww, tarik nafas lega

Balik dari cuti kena mengharungi lagi test, assignment, kuiz dan semestinya lab report. Takpe, bertahan lagi 2 bulan lepas tu cuti lah puas-puas. Tak sabar >.< padahal baru je cuti, hihi 

Banyak lagi benda yang aku nak cerita, tapi disebabkan banyak jugak benda yang aku kena buat, jadi, tu jelah kot. Till then :)

nota kaki : Amaran, trend baru iaitu Gwiyomi dah menular, jadi berhati-hati lah ye. hikhik

Gambatte ne~
- amira_hasrori -

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...